“ÎNFIINȚAREA UNUI CENTRU DE COLECTARE A DEȘEURILOR PRIN APORT VOLUNTAR ÎN COMUNA GHERGHEȘTI, JUDEȚUL VASLUI”

Deșeurile au un impact major asupra planetei, poluând puternic mediul înconjurător. Depozitele de gunoi eliberează metan, un gaz cu efect de seră care contribuie direct la încălzirea globală și afectează sănătatea oamenilor, a animalelor și a plantelor. Ajunse în apă, gunoaiele contaminează apa potabilă și au un impact negativ asupra speciilor marine. Iar acestea sunt doar câteva dintre efectele negative.

Pentru a evita asemenea probleme, este necesar să limităm cantitatea de ambalaje și obiecte produse și să gestionăm eficient deșeurile, colectându-le separat pentru a le recicla.

Din păcate, multe persoane consideră că nu merită să piardă timp pentru a separa deșeurile dacă acestea sunt oricum colectate împreună, în aceeași mașină. Totuși, e important să ținem minte că, odată ajunse la centrul de reciclare, acestea sunt din nou sortate. Acest lucru se întâmplă pentru că ambalajele sunt confecționate din diferite materii prime. În cazul plasticului, de exemplu, există 7 tipuri, care trebuie separate înainte de a fi reciclate. Cu toate acestea, rămâne datoria noastră să colectăm separat, pentru a ușura procesul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *