“ÎNFIINȚAREA UNUI CENTRU DE COLECTARE A DEȘEURILOR PRIN APORT VOLUNTAR ÎN COMUNA GHERGHEȘTI, JUDEȚUL VASLUI”

Conceptul de protecție a mediului a apărut ca problemă a omenirii și reprezintă în primul rând un semnal de alarmă în ceea ce privește comportamentul omului față de natură. Omul trebuie să fie conștient de faptul că este principalul responsabil pentru schimbările survenite în ultima vreme asupra mediului înconjurător. Este suficient să ne gâdim la câteva acțiuni ale omului care au influențat într-un mod negativ evoluția mediului înconjurător: defrișările, construcțiile exagerate și fără limite, depozitarea deșeurilor, noxele, etc.

Planeta pe care locuim funcționează ca un sistem, iar degradările produse într-un loc pot avea urmări devastatoare nu numai asupra acelui loc ci și a existenței omului în acel loc. Tocmai de aceea, in această perioadă s-a trecut la adoptarea unor măsuri radicale care au drept scop remedierea treptată a mediului.

Deși previziunile par optimiste și dătătoare de speranță se impune totuși tragerea unui semnal de alarmă legat de mediul înconjurător și implementarea rapidă a unor măsuri de protecție a mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *